Billige e-bogslæsere til sommerferien

Skal du ud og rejse snart og vil gerne have dit bibliotek af gode bøger med på farten? Så har du to muligheder. Enten pakker du alle bøgerne ned og bruger tid og kræfter på at slæbe dem rundt fra sted til sted. Eller også anskaffer du dig en smart e-bogslæser, hvor du kan have en god samling af litteratur med, uden det vejer mere end en ekstra smartphone.

Her er et par forslag til hvilke e-bogslæsere, der har de bedste funktioner og kvaliteter, hvis du vil købe en uden at sprænge budgettet. Der findes nemlig en god håndfuld billige elektroniske boglæsere, du nemt kan have med i håndtasken eller sågar jakkelommen, når sommerferien fører dig ud i verden.

Kobo Clara HD – vores favorit

Der skal ikke herske tvivl om, at man ofte står og skal vælge mellem Kobos e-bogslæsere og Amazons Kindle e-bogslæsere, hvis man skal vælge en populær udgave. Hvis man har et budget på cirka 1000 kr. at shoppe for, så vil vi her på redaktionen dog anbefale en Kobo – af flere årsager.

Kobo Clara HD er en god og billig e-bogslæser, hvor man får rigtig meget for pengene. Den er udstyret med en 6 tommer skærm, der gør det behagligt at læse gode bøger på, men samtidig har den størrelse, hvor du nemt kan have den i en stor jakkelomme eller din kabine taske til flyet.

Den understøtter en lang række formater af bøger og dokumenter, du kan læse på farten – her i blandt epub, pdf og jpeg filer. Så næsten uanset hvilken filtype, din favoritbog er formateret i, så kan du læse den på Kobo Clara HD.

Kindle Paperwhite – godt udvalg af e-bøger på Amazons platform

Amazon har i mange år været en sværvægter på e-bogslæser scenen. Deres Kindle læser blev for første gang udgivet i 2007, og den store amerikanske producent har altså været med til at bane vejen for, at e-bogslæsere blev allemandseje.

Deres nyeste Kindle Paperwhite 2021 er heldigvis til at betale og koster knap 1050 kr. jf. pricerunner. Derfor er den altså en anelse dyrere end Kobo Clara HD, men til gengæld har den direkte adgang til Amazons enorme platform, hvor du kan købe alverdens bøger – dog er langt de fleste på engelsk.

Skærm er hele 6.8 tommer, og altså en smule større end Kobo Clara HD, og den har op til 10 ugers (jep, du læste rigtigt) batteritid. Så du behøver ikke være bange for at glemme opladeren, når du skal på rejse – da den med al sandsynlighed kan holde sig aktiv største delen af turen, hvis du ikke er afsted alt for længe.

Kobo Libra 2 – størst skærm og komfort

Den største af skærmene og den nok mest luksuriøse af e-bogslæserne på denne liste, er Kobos Libra 2. Denne fine e-bogslæser har en 7″ skærm og med et lille ekstra “håndtag” med sideskifte-knapper, er du garanteret en enormt komfortabel læseoplevelse.

Størrelsen er stadig så god, at du kan have den med i en lille taske, men det kræver en ret stor jakkelomme, hvis du skal finde plads til den her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *